100131

Orkar inte skriva så mycket idag...är super lett på dagens match.
 

BISON OXE


100130

Saturday, hälga!

sov hos Maria i torsdags så ja slapp att gå upp klockan 05.00 på igår morse, klockan va istället halv 7. De va skönt, fick t.o.m skjuts till uni då hon skulle iväg å jobba. haha. Fin fint :)
Gårdagen på uni va helt okej, vi har blivit indelade i grupper nu som vi ska ha under hela terminen å de känns bra med min grupp. De fattades 2 igår bara, så vi va 5 stycken. Alla förutom ja pluggade samma program, outsider! ;) Men de verkar bli roligt fortfarande iaf... Slutade vid halv 11 igår så ja kom med halv 1 bussen hem å va hemma vid 2. NICE! :P
  Senare kom Jocke å vi åt mat å godis här hemma. Tittade på G-force, men ja somnade. Suck, ja som vill se den.. men men de får bli en annan kväll!
 
Ikväll blir de inte av iaf. Då ska vår familj och sundén familjen ut å äta. Mysigt :) Sen blir de nog upstairs en sväng för att titta på Aim. Efter det blir det hem å sova å ladda inför morgondagens match i Deje, jag säger bara en sak:

TAGGGAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!



100127

sitter framför tvn med morgonrocken på..än! Dags att klä sig kanske?

Ska försöka få med mamma till hälsan en sväng snart, å efter det ska aj försöka skriva rent mina anteckningar från gårdagen å läsa igenom det föreläsaren prata om. De kan ju vara bra..? :P

Innebandy ikväll också, å nu ska ja inte va så jävla slö som ja va i måndags. Kallsvettig å helt slö i kroppen. Men de berodde på nog för lite sömn som sagt. Men nu har ja sovit ut något inatt iaf, å de va underbart! De blir nog lite sovmorgon imorgon också ;)

Aja, nu ska ja klä mig iaf. Annars blir de väl aldrig gjort.


100126

Tuesday!

En dag i Karlstad, avklarad. Åkte vid halv 7 imorse å kom hem vid 4 tiden. Men har bara vart på föreläsning från 8.15 till11. Skönt :) De va inte så farligt, de va helt okej faktiskt! Lite små intressant verkar det vara fortfarande så ja kör på!

För övrigt så är ja helt slut nu. Sov ju bara 6 timmar inatt å sov itne så mycke natten innan de heller.. SÅ ikväll blir det tidigt för min del å en LÅNG sovmorgon. Ska itne ner förrän på fredag igen.
Kanske åker ner på torsda å sover hos Maria, så ja slipper gå upp så tidigt. Men de spörs vettja!  ;)

TVN ska ja till nu!


Extra Extra!

Glömde skriva med en händelse från dagen...

Jämt när vi klivit innan för dörren så ringer telefonen. Ja svarade å de va nån själ från Karlstads Universitet.
Hon sa att jag hade blivit intagen på socionomprogrammet. KLUMP i MAGEN!!
Ööö, va ska ja göra..? Jag sa de att jag börjat en kurs i Socilpsykologi idag. Så ja vet inte riktigt..
Jag sa även de att jag valt att läsa kursen eftersom att ja inte vet riktigt om ja vill plugga till socionom eller lärare eller va ja nu vill. Så att ja får lite extra betänketid liksom. Så jag TACKADE NEJ. Det känns kul att se att man kunde bli intagen iaf, när de va så jävla många som sökt de.. haha :)
Men nu kör ja på med kursen så får vi se vad det blir till hösten.
Å förhoppningsvis gjorde jag någon annan människa glad, som fick min plats istället :)


100125

Första dagen på uni. idag. Det verkar bli intressant de där tycker ja :)
Introduktion stod de på schemat, å vi fick lite info om kursen å så fick vi presentera oss själva lite smått. Gissa om ja blev nervös eller?! Ja hatar ju sånt där! Men de gick bra, vi fick sitta på våran plats å berätta vad vi heter å vart vi bor å vad vi har för mål med kursen m.m ... :P

Men men, imorrn drar de igång på riktigt. Föreläsning från 8-11. Ska bli spännande :) Sen fter 11 ska ja dra ner till syster å gå ut med Leja-bus. Efter det blir det luch med Ricken, hemma hos honom, GREAT! Hemfärd vid 15 tiden då Anna slutar för dagen..

Träning å bugg ikväll, TAGGAT!

Läs i boka, är va ja ska gör nu, ha'et!


Kvällen

Ja, nu har ja iaf läst lite i boken.
 Ja gillar att det finns anteckningar i dom alltså ;) Så imorgon vid halv 9 tiden drar vi mot Karlstads universitet. Wish me luck!

Grannarna över på ett lite kaffebesök förut, vid 13-14 tiden. Å vi hade inta ätit någon mat så vi fick efterrätten före maten...gissa om man vart mätt eller?! Först Panacottan då å sen blev de söndagsstek, potatis, sås å grönsaker.. nej usch! Nu behövs de inge mer förrän om 3 dagar ungefär :P

Ikväll är det Blåsningen igen. Ska bli lite små roligt att titta på. Nått annat att göra, än å sitta här som ja gjort den närmaste timmen nu.. Tråkigt!

Detta låg på min säng igår när ja kom hem från matchen, en försenad julklapp från M&P! :)
ELVIS är så forbannat bra! Love him! :)


100124

SÖNDA å imorrn är de MÅNDA! :O

Har precis tagit en promenad runt stan med mammsen å pappsen, vilket va jätte skönt.
Täntke nu sätta mig ner å läsa en stund... Om ja orkar ;)

Idag fyller Madde år kom ja på också, Grattis" :P



100123

Lördag kväll å här sitter man i soffan å är proppmätt! Huset bjöd på kycklingsallad å de va inte helt fel :)
Idag kom jag hem från Myra vid halv 1 tiden. Vart där sen i Torsdags å myst.. Men va ju tvungen å dra hem idag då eftersom att match mot Heden stod på scemat :)

Ja kan ju säga att ja va grymt nervös, de va ett tag sen ja kände så för en match! Men de kändes ändå härligt på samma gång. Matchen slutade 5-5, vilket va gött, men så synd. Vi va verkligen värda 3 poäng tycker ja. Men men, de blir i nästa match de :) De va verkligen kul att spela igen, å man fick så mycket positiva ord så de kändes ju inte direkt sämre.. Nej ja är nöjd med dagens insats :)
  Ja, Idag fyller Svärmora år också så ja fick mig en tårtbit vid 11 tiden imorse. De va nog den som hjälpe mig på matchen ;)

Imorrn blir de lite läsa i böckerna till kursen, NERVÖS!
Månda it is!

Ja å Sabbe i Mora 2007, bästa året! F a n va roligt de va! ;D


100121

Torsdag!!
Snart helg, guu sö fint! Inte för att man känner någon större skillnad på dagarna när man bara går hemma. Men ändå.. Men ja får passa på att njuta av den känslan nu. För på månda drar de igång. Fullt ös!
Har fått papper om regler för hemtenta, så de ska vi väl få börja emd snart antar ja... Herregud, ja kommer väl bli stressad som ett gnu som blir jagad av en leopard eller nått liknande :P

Men men,de är smällar!

Skulle ha vart å tagit en promenad med Sabina idag. Mne vi kaanske tar det imorrn eller nått, hon skulle å hälsa på hästen å fixa med internet å grejs så de kanske blir lite tätt in på alltihopa. Skit samma, de ska bli kul att räffas lite när vi väl gör de.. Blir ju aldrig nu för tiden, händer bara att vi springer på varandra nån gång ibland. Tråkigt!

Malin är ensam hemma i björkliden också å vi hade ju planerat att göra en makaronipudding ikväll. Men hon ska på styrelsemöte den stackaren. Som sagt Malin, lär dig att säga NEJ! :P haha. Go är du ändå ;)
Ja, så då får ja väl se vad jag hittar på med ikväll...

Ska nog dra iväg å träna en sväng nu iaf :)
På tal om träning så tycker ja gårdagens träning va rolig. Fick spela center ju, haha. Känner mig som en yr höna på den platsen. Men de va lite roligt att testa iaf. Jobibgt blev de, kändes som ja sprang runt överallt å ingenstans! :P

Byt om å rör på fläsket!


100120

Jag blir galen på alla dessa busstider å byten, ja fattar verkligen ingenting!
Tur att ja ska ha bilen första veckan. Så ja kan va lugn ett tag till. Men när februari börjar, ja då..då kommer ja att vara vilsen/försvunnen. Kommer säkerligen hoppa av på fel ställe å ta fel bussar.. NERVÖS! :S :P

Aja, de ordnar sig väl kanske... Har iaf börjat skumma lite i en annan bok idag. De är så bra för att de är folk som haft böckerna innan mig som inte har suddat ut och tagit bort en del anteckningar å vikta kanter. Man kan ju hoppas att det kan komma till användning (a) :)

Ja, just nu har ja en sockerkaksmet som håller på å värmer sig i ugnen och hoppas på att bli en fin sockerkaka! Ska bli gott! Jag tycker det är himla synd att smeten oftast är godast, hälften försvinner ju innan man fått in den i ugnen. Konstigt nog..(?)

Jaja, till helgen blir det väl match som det verkar för min del. Som det ser ut och känns förtillfället... Men det kan ju ändras snabbt.. Tobbe visste inte om han skulle jobba till helgen å om han nu gör det så blir det ju ingen resa till Orsa. Skit samma, de spörs!

Snart plingar ägg-klockan!

 


100119

Tisdag...

Tänkte idag sätta mig å räkna lite på resorna ja ska göra till Karlstad nu under våren. Titta på busskortspriser m.m. Men de går såklart inte! Jag kommer inte in på varmlandstrafik.se!!! Får rôck på de där...
Får väl gå in å titta senare.
Har snart läst ut boken också. ca 40 sidor kvar. Har aldrig läst ut en bok så snabbt i hela mitt liv. Men ja har två böcker till att läsa ju så ja hinner nog att slå mitt rekord ganska snart..

Ja å Malin funderar på å åka bort till tatueringsgrejset som har öppnat här i hagfors, får de hur det blir med detta. Hon logga ju ur msn...
Fast just i dena stund logga hon in tillbaka, när man talar om trollen...
Ännu senare idag hoppas ja på å få lite tid med girlsen, då Ida åker bort redan imorrn. Höll på att skriva hem, men de är inte hem. Hem är här!!

Aja, skit samma. Ska nog gå å läsa lite nu :)

Åt årets först semla förut, de va mumma!!


100118

Ja, idag är ja vågig, lite små krullig på en del ställen i håret. Mysigt :P
Gick upp för en liten stund sen å har hittills bara hunnit klä mig å ätit lite Breakfast! Tänkte ja skulle läs lite mer i boken snart. Hann med halva boken igår. (Y)
Ja, senare idag ska man ut på lite roligheter å ikväll blir det bugg å innebandy. Great!

Våra bästa år på tvn nu, haha. Vilken jävla sop serie!

 


100117

Det är så himla komiskt. Ja å mamma kan verkligen inte diskutera, 7 av 10 ggr blir det tjafs.. Tummen upp! Men det beror nog på att vi är för lika antar ja.

Ja, gårdagens match gick ju inte riktigt hela vägen. Den slutade 1-8 till Skattkärr. Tyckte det va synd. Edebäck hade ju ett bra tempo å spel den första perioden men i andra så stod allt bara still?! Det va bara nån enstaka som utförde något på planen, synd! Men men, de är bara att ta nya tag å ge allt på nästa match till helgen!
Vill gärna vara med då, men vet inte om ja ska med till Orsa än å åka lite skidor. Just nu känns det som att ja vill spela innebandy, för ja va så grymt sugen igår. Men det spörs.
 Först morgondagen, måndag, då är det träning. Som ja hoppas kunna va med på, om inte förkylningen nu sätter stopp. Men ja känner mig bättre å bättre nu å det mesta sitter i näsan förtillfället!

Just nu sitter ja å läser i en bok, som hör till kursen, Hela världen är din - en bok om unga heroinister. Roligt nog utspelar den sig i Norrköping! :P Den är faktiskt bra, hittills. Men ja har ju 3 böcker till som ja tänkte ja skulle hinna med att titta igenom innan nästa måndag! Ja kommer va super stressad när ja ska börja. Oj oj oj, ser det framför mig.. NOGA!
   Senare idag ska ja kanske upp till moster å permanenta mig :) Ska bli intressant å se hur det blir! Om det inte händer idag så blir det nog på tisda. Excited! ;P

Mera läsning!


100116

Lördag idag. Fett nice...
Dagen har inte så mycket att bjuda på mer än att ja ska med till exär å titta på matchen ikväll! Ska försöka sätta mig i seketeriatet då, om de inte hittat någon ersättare..
FY tusan, ja som vill vara med.. men förkylningen sitter fortfaraned i så det är sumt att utsäta kroppen för mer grejer :P

Ja..ska väl göra i ordning nått att äta snart antar ja!


100115

Hemma från myra!
Å nu är det fredag, å mys som gäller. För tillfället sitter vi i soffan å tittar på " va hade iaf tur med vädret igen". Så himla bra film! haha, Gösta är bara för rolig :)
Senare blir det lite godis å tacos, ska bli göttit de!

Ingen match blir det imorgon heller, förkylningen har satt sina spår på riktigt! Feber, svullna halsmandlar å en rinnande näsa. MM, ja gillar det verkligen, inte!

Nej, nu dör datorn snart ser ja!
LATER!


100114

Redan torsdag! Å har sitter man med en rinnande näsa.. tragiskt!
Jag vill verkligen vara frisk tills på lörda. Tills Matchen! Men ja väntar tils imorgon å ser hur ja känner mig då.
Ska iaf spela forward på matchen, som ja inte gjort på flera år!! Herre..hur ska detta gå om ja nu ska va med?! Haha. Men det är väl kul att pröva på, om et blir helt bort i stôll så får väl nån byta då ;P

Har varit till af 2 gånger idag. Jag blir så less på den där platsen. Ja skulle va där vid 10 tiden. Men va han som ja skulle prata med där då? Nej. Han han blivit försenad från en möte i munkfors... Så ja skulle vara så vänlig å komma tillbaka vi 11 tiden. Vilket jag gjorde, å han va där!! HEJJA!
Så nu är ja avskriven därifrån fr.o.m den 24, FETT!

Ska ta mig en sväng till Myra nu tror ja. Får se om ja orkar med å va kvar under natten, om dom ens vill ha mig där.. haha!


100113

Onsdag idag!
Träning ikväll också, hoppas ja på iaf.. Verkar som att ja börjar få en förkylning, å de vill ja itne nu. Ja vill va frisk till helgen. Får se till att hållla mig varm å äta lite tabletter, eller nått!

Ska gå å diska lite...


100112

Ännu en hel dag i Karlstad. Jag är helt sluut, ont i huvudet å trött som få.. nej nu får det vara nog med Karlstadsresor fram tills den 25e.

Åkte från Hagfors klockan 10 å va nere runt 11. Först in en snabbis på Ikea sen in till stan för att träffa Caroline. Vilket va skit roligt! Kul att man kna hålla kontakten å träffas lite då å då :) Vi gick iaf runt på stan i affärerna å åt lite mat. Tyvärr blev inte dagen så lång, hennes tåg gick vid halv 3. Men någon timme blev det iaf, gött :)
 Ja sen spenderade jag resten av dagen/kvällen hos syster. Medans mamma va på universitetet å gjorde sitt. Så åkte vi hem vid 8 tiden iaf...

Imorrn ska ja bara ta det lugnt, ligga i soffan å dega ;) Sen mot kvällen blir det träning. Hoppas att ja kna ha bilen, för Olle behöver att komma ut en sväng. Kan inte bara stå där å frysa heller!

Nej, om man skulle göra sig natti klar å lägga sig å titta på tvn en stund. Skulle va skönt...










100111

Trött. Dålig sömn inatt...
La mig vid 10 tiden, tittade på Madagascar 2. Den tog slut å ja släckte lampan å bara låg, vred å vände mig. Hatar sånna nätter.. Hade även en skum dröm när ja väl somnade, så bättre sömn hoppas ja på inatt!

Just nu sitter ja å funderar på om ja ska ta mig en kort promenad till Pekås å köpa lite Katt-mat. Lubbis går snart under...
Senare ikväll, klockan halv 8 ska ja på BUGG :) Motionsbuggen sätter igång idag, hoppas att det blir roligt! Svårt kommer det att bli iaf, är lite små nervös faktiskt.. Men det ska väl gå bra, förhoppningsvis! Kan bara va med halv tiden också, eftersom att det är innebandy träning ikväll också, den börjar halv 9. Å Malin va så snäll så att hon kommer å hämtar upp mig i byn, hon är en pärla hon! :) Men då är ja uppvärmd å klar till träningen också, perfa ;)

Pekås nästa!


100110

Ja, nu är jag hemkommen från Småland.
Helgen har varit jättebra! :) Å herregud va man har ätit!! Tror ja har gått upp en 10 kilo på dessa dagarna, uscha! :P Är fortfarande mätt känns det som. Har bara ätit 2 mörgåsar idag å är inte hungrig, vilket är mycket ovanligt för min del! haha.

Men men, det är väl skönt att vara hemma också. Sova i sin egen säng är aldrig fel :) Men att komma till KYLAN va inte det skönaste! När vi åkte från småland vid lunch låg temperaturen på 0an ungefär å när vi svänger in på vår väg så visar de -24. Härlig skillnad! Å inne hade vi hela 14.7 grader..mys! :S
Så här sitter ja med tända ljus runt om å halsduken å 2 tröjor på mig. Ska snart sätta mig framför tvn å snurra in mig i filten också!

Å på tal om annat så har katten protesterat också. Han har bajsat i mammas å pappas säng, men grannarna hade tagit reda på det å så. Han är ju bara för puckad den där katten..haha.
Tur att han itne gjorde det i mitt rum, men det är ju iofs mitt rum han sover i för det mesta ;P

Imorrn vet ja inte vad man ska hitta på. Träning blir det iaf, sak bli skönt efter all mat man ätit! ;)


100107

Idag gick jag upp så sent som halv 12! Fast jag vaknade första gången klockan 9, då Jocke ringde till mig å sa att han skulle at bussen vid 12 istället för vid 10. Men jag lyckades att somna om, de va gött :)

Ja, jocke kom då vid 12.30 ungefär å då gick jag å mötte honom vid Pekås. Sen blev det mat å ett avsnitt med Oprah där hon pratade om intervjun hon gjorde med Michael Jackson 1993..
Ja, sen drog vi till biblioteket. Jag tänkte titta efter de böcker ja behöver när ja börjar uni. den 25 jan. Av 8 böcker så fanns det 1, bara 1 bok. Bra bibliotek! Sen drig vi till Af, jocke skulle dit en sväng, sen drog vi hem.
Gjorde en kladdkaka nyss å ja lyckade rätt bra, denna gång också :P Kletig blev den iaf. Så nu är ja mätt i magen!

Imorrn drar vi ner till Småland, Ljungby! :D Ska bli så gött å få komma ner en sväng.
Super kul! (Y)


100106

Det blev en hel dag i karlstad igår. Ont i ryggen å hälarna är ett tecken på de..
KOm hem vid 7 tiden å sen ungefär en halv timme senare kom grannarna över.
Vi åt ost å kex, drack vin, kaffe, likör m.m... De va en super trevlig kväll som slutade vid halv 2 tiden! :)
Så idag är ja trötter, är inte van att vara uppe så där länge, de tar knäcken på mig. haha!
Ligger nu i soffan å slappar framför Katten Gustaf, mysig film de ;) Å Mamma håller på å städar undan julen så hon vill gärna att ja ska göra det i mitt rum också..suck. Men ja måste väl kanske..

Ikväll blir det träning också. Får se om ja ska ha bilen eller inte... isf måste man ju sätta i mototvärmaren snart, det är ju för tusan svin kallt ute! Varför kan inte temperaturen stiga för?! Det här är ju bara tragiskt.
Allra minst -10 grader. Då är det lagomt, tycker ja..
Men men, de är som de är

Fram med dammtrasan!


100105

och helt plötsligt så blev det tisdag.
Senare idag, efter att vi fått vår skönhetssömn så åker vi till Karlstad. Ja, mamma å pappa. Vet inte vad vis ka dit å göra, men de spörs. Tyckte ja hörde nått om tapeter å grejer..men det va inte noga ;)

Lubbis ligger här bredbid mig å kurrar, de låter så mysigt.
Ska nog lägga ner huvudte bredvid honom å somna till de! ;)


100104

Måndag å har iadg tillbringat mesta dels av dagen i Myra. Kom hem vid halv 5 tiden.
Ja å Jocke har inte gjort alls myckt, gått ut med vovvisarna, ätit en redi frukost, tittat på tv, gjort spaghetti och köttfärssås. Vilket va SUPER gott :)

Ska snart göra mig iordning för träningen tänkte ja..Känner mig riktigt sugen idag. Men det känns som om att det är en förkylning på gång i kroppen. Vilket inte är allt för bra. Får hoppas på att det inte är så..
Har inte hunnit med att åka bort till Kansliet idag heller, vilket jag skulle ha gjort..hmm... Får väl se om Sören får dåndimpen på mig, haha! Tar iaf med mig lappen upp.
Idag är det jag som tar bilen, äntligen. Ja har bara åkt med hele tiden ja, emn nu är det ändring på de ;)

Imorrn måste ja till Af också, suck för det där stället alltså! Blää.. Hoppas de hjälper mig nu å fixar så att ja får lite Money ;)

BYT OM VARE JAA!!


100103

Sönda...
Skulle kanske ha varit med till Degerfors idag, Edebäcka sak dit å spela. Men glömde ja bort det?! OO ja! Har blivit så glömsk på sistone, fattar inte. Men ja vaknade int förran vid 12, halv 1, så ja hade ju inte hunnit med ändå. De skulle ju iväg vid 10! :P
Så Idag hänger jag väl med Joxi till Myra istället. Svärmor sa att ja skulle ta med scarp grejerna så ja får väl göra de. Då har man nått att göra iaf. Ska försöka få ihop ett Egypten album kanske. Kan ju vara roligt, eftersom att ja inte får ihop bilder till mina andra resor som ja gjort tidigare! =/ men men..

Imorrn, månda... Då ska jag till kansliet å hoppas att dom är där då, så att det blir klart med papprena någon gång. Kan va gött å ha de gjort! Så får ja spela inte till helgen, men nästa helg! Hemma matchen, nervöst?! Kanske.. :P 


100102

Lördag idag då.. Dagen har vart mer händelserik än vanligt. Har tagit en tur med Olle upp till Våle tillsammans med Jocke och David. Men vi va inte där så länge, drog hem å spelade monopol istället, ja, Timmy och våra respektive. JAG VANN! JAG VANN! För en gångs skull... :)

Ja, nu ska vi dra bort å titta på Ice Age 3 med Nicko och Ricky. Rolig

Gårkvällen va trevlig, hemma hos Johanna. Ja, hon, Stöllman, Malin å Linda. Vi gav oss på familjegeni, med barnfrågorna såklart! Haha. Men de va att klurigt det med innemellan.

Jocke ropar på mig, bäst att starta Olle!


2010-01-01

Nu är det nya året här! År 2010!
Detta betyder ett nytt år med många möjligheter, framgångar å motgångar. Jag känner på mig att det kommer bli ett bra år!
Jag har inte något nyårslöfte så då finns det heller inget att bryta. Vilket man kan vara bra på... ;P

Men men, går dagen va rolig. Den tillbringade då i Våle, med familjen Lindberg/Bromander. Kom dit vid 12-13 tiden då jag hjälpte till med att duka borden och göra i ordning för middan. Midda blev det vid 15 tiden. Potatisgratäng med "vitlökssmak" :P till detta va det fläskfilé, champinjonsås å sallad. Å ja åt som en gris, fy tusan va mätt jag blev. Såg ut sm en liten ballong sen, forbannade mage!
Men lite efterrätt gick ner iaf. Nån knäcktårta som Sabbe å LInda hade gjort, mycke god!
Vid middan va vi 13 pers, vilket va mycket trevligt. Sabbe skulle jobba så hon å Linda pös iväg vid 6 tiden.
Det va då vi lekte en liten lek som Stefan hade fixat, vilket blev lite kaos artat..haha. Men roligt va de iaf!
Efter detta tände dom brasan ute så man stid väl ute en stund, gick in å värmde sig å gick sedan ut igen för att grilla korv! De va musigt de!

När klockan sedan började närma sig 12 så satt vi vid köksbordet, å alla va super trötta nästan så att dom ville skita i tolvslaget :P Men 00.00 stod vi och skålade in det nya året! Kvällen summeras som bra!


Ikväll är man bjuden hem till Johanna, vilket ska bli trevligt. Jocke kommer ikväll också, får se om han hittar en lekkamrat så länge ;)  Det blir ävne oxfilé å nått gott till hemma ikväll, ja är sugen på kött ;D